vrijdag 26 april 2013

Moederdag Workshop

Kun je je nog herinneren dat je voor moederdag een mooie kleurplaat maakte? Als je het aan je moeder vraagt waren dat de beste moederdagcadeaus! 

Aanstaande zaterdag 11 mei geef ik een workshop waarin je een uniek moederdagcadeau helemaal zelf kunt maken. Voor €12,50 maak je deze middag een uniek tasje die aan het eind van de middag gevuld wordt met heerlijke bonbons.

Geef je nu op via stampinsyl@gmail.com.

Heb je al een moederdagcadeau? Dan is het tasje een prachtige manier om het te verpakken en houdt je de bonbons lekker voor jezelf.


De workshop wordt gegeven in Moerkapelle (vlakbij Zoetermeer en Gouda) van 10.00 tot 14.30. Voor de lunch wordt gezorgd.

 


Aviary

In mijn vorige Stampin' Up Haul heb ik de Aviary Stamp Set gekocht. Bij verschillende stempelsets hoor ik vaak 'waar kan ik die voor gebruiken?'. Met de onderstaande voorbeelden laat ik je zien dat er voor drie verschillende gelegenheden dezelfde stempelset is gebruikt. Niet alleen de stempelset ook het designer series papier is hetzelfde.


 Linksboven: Een beterschapskaart. De tekst komt van de stempelset Word Play.
Rechtsboven: I'm here for you, no matter what! Deze kaart is ideaal om vrienden of familie een hart onder de riem te steken.
Linksonder: Congratualations on finding each other. Niet alleen leuk voor als mensen gaan samenwonen, maar het kan ook een unieke trouwkaart zijn, een verlovingskaart of juist een jubileum van samenzijn.

Wil je de Aviary stempelset bestellen? Mail dan naar stampinsyl@gmail.com.

dinsdag 9 april 2013

Haal meer uit...Petite Pennant Punch

Ik ben helemaal fan van het maximale uit je producten halen. Vandaar dat ik je graag wil laten zien wat je kunt maken met de Petite Pennant Punch.

De Petite Pennant Builder Punch coördineert met de Pennant Parade Stamp Set.

Op het eerste gezicht is het alleen een vlaggetje, voor een verjaardagsslinger. Maar als je verder kijkt is het gewoon een driehoek en kun je die driehoek overal voor toepassen. Hieronder vindt je enkele foto's van de kaarten die ik ermee gemaakt heb. Maar denk ook eens aan een kleine satéprikker en maak je eigen vlaggetjes voor in de bitterballen (of als vlaggetje op je scrapbook layout, erg populair op dit moment), of gebruik de driehoeken als een kerstboom voor kerstkaarten. Of maak er een pinwheel van voor op een kaart, of plak ze samen in de vorm van een ster.

Zoals je ziet heb ik naast de onderstaande ideeën nog wel meer ideeën...wellicht zal er dan ook nog een aflevering twee volgen van 'haal meer uit...je pennant punch'.


Gebruikte Stampin Up producten voor deze kaarten:
Gumbal Green Card Stock 127543
Raspberry Ripple Card Stock 127545
Early Espresso Card Stock 121686
Very Vanilla Card Stock 106549
Petite Pennant Builder Punch 122361
Pennant Parade Stamp Set 122742
Stacks of Wishes Stamp Set (hostess) 126432
Teeny Tiny Sentiments Stamp Set 120024
Modern Label Punch 119849
Word Window Punch 119857
Ciao, Baby! Stamp Set 129648
7/8" Scalloped Circle Punch 129404
Window Framelits Collection 129021
Ovals Framelits Collection 129381
Raspberry Ripple Classic Stampin Pad 126859
Midnight Muse Classic Stampin Pad 126860
Summer Starfruit Classic Stampin Pad 126991
Gumbal Green Classic Stampin Pad 126861
Print Poetry Designer Series Paper Stack 129312
Perfect Polka Dots Embossing Folder 117335


donderdag 4 april 2013Stampin' Up komt in juli uit met een nieuwe catalogus, en onderdeel van die catalogus zijn de nieuwe kleuren van Stampin' Up.

Goed nieuws! De favoriete kleuren van de In-Colors van 2011-2013 blijven! Ze worden opgenomen in de reguliere kleurfamilies.

Zie hieronder een overzicht van de kleuren die komen en gaan:
En dit zijn de kleuren die gaan veranderen:

maandag 1 april 2013

Creatieve Cadeautjes; De kaartdoos

De eerste aflevering van Creatieve Cadeautjes laat ik je zien hoe de kaartdoos gemaakt wordt. Bekijk het onderstaande filmpje voor een tutorial.De instructies voor het maken van de doos zijn als volgt:

Stap 1: De basis van de doos
Pak een 12*12 stuk card stock en ril dat op 5" en 7", draai het een kwartslag en ril het op 3" en 9". Knip vervolgens de twee lijnen van 5 en 7 inch in tot aan de scorelijnen van 3 en 9 inch.
Vouw de twee flappen die zijn ontstaan naar het midden toe en plak die vast. Let op dat de kant van het papier waarop je ze vast plakt, de binnenkant van de doos is.
Doordat je de twee flappen bij stap 1 naar binnen vastgeplakt hebt, ontstaat er een soort grote I vorm. Ril van de bovenste kant zowel links en rechts op 1,3/4" van de kant en knip die stukken af.
Ril van de onderkant de panelen op 1" van de beiden kanten en knip die stukken ook af.

Stap 2: Het grote binnenvak
Pak vervolgens een stuk card stock van de afmetingen 8,1/2" * 4,1/4". Leg dat met de lange kant naar boven op je scorebord en ril het 1,1/4" aan beide zijden. Draai het vervolgens een kwartslag zodat het met de korte kant naar boven ligt op je scorebord en ril het aan de linker kant ook op 1,1/4".
Versterk alle vouwen met je bonefolder, en bevestig sterk dubbelzijdig tape op de flappen.
Plak de flappen vervolgens in de basis van de doos zodat er een soort vak ontstaat.

Stap 3: De kleine vakken
De kleine vakken in de doos worden aan het grote vak bevestigd. Neem hiervoor twee stukken card stock, of stevig design papier. De afmetingen van het linker vak zijn 5,1/2 * 2" en van het rechter vak 4,1/2" * 2". Leg beide stukken een voor een op je scorebord met de lange zijde naar boven en ril zowel links als rechts op 0,5" en op 1".
Versterk de vouwen met je bonefolder en bevestig van het lange stuk papier dubbelzijdig tape op de 0-0,5 inch vlak (niet op de 0,5-1 inch!). Plak aan de rechter kant wel allebei de vlakken tape. Van het kortere stuk papier plak je alleen aan de buitenste vlakken tape.
Plak vervolgens het lange stuk papier links aan de voorkant van het grote vlak in de doos. Plak daarna het korte stuk aan het lange stuk en plak het korte stuk rechts aan de voorkant van het grote vlak. Bevestig vervolgens ook het midden van beiden stukken aan de voorkant van het grote vlak.

Stap 4: De Deksel
De deksel is gemaakt van een stuk cards stock van 10,1/8"*6,1/8". Ril dat op 2" aan alle kanten. Knip de hoeken schuin af. Knip de ontstane driehoeken alleen aan de lange kant in tot de scorelijn. Bevestig dubbelzijdig tape op de driehoeken en vouw de deksel in elkaar.

Stap 5: De decoratieve panelen
Ik heb drie panelen van design papier gemaakt waarvan ik er een gedecoreerd heb voor de voorkant van de buitenkant van de doos.
De afmetingen van de stukken dsp zijn: 4,3/4"*5,3/4".
Een paneel is bevestigd aan de achterkant van de binnenkant van de doos. De andere is bevestigd aan de voorkant van de binnenkant en de derde aan de voorkant van de buitenkant. Uiteraard kun je ook een vierde snijden voor de achterkant van de buitenkant als je dat wilt.

Stap 6: Versier de doos
Versier vervolgens naar hartelust de buitenkant en binnenkant van de doos.

Stap 7: De kaarten
Ik heb de doos gevuld met drie grote kaarten van normaal A5 formaat, drie kleine kaarten van 3"*3" en  drie cadeaulabels.
Wat ook een leuk idee is, is om aan de voorkant van de binnenkant nog een blok met post-its of notitieblokjes te bevestigen en eventueel ook een pen. Hier is nog ruimte voor aangezien je zo'n halve centimeter nog over hebt voordat de voorkant van de doos bol gaat staan.

Ik hoop dat je de doos leuk vindt! Mocht je vragen hebben of Stampin' Up! producten willen bestellen mail dan naar stampinsyl@gmail.com.

Zie ook de tweede aflevering van Creatieve Cadeautjes voor de instructies van de kaarten die gemaakt zijn.